Penta Teknoloji’ye IBM’den “IBM Bölgesel Mükemmellik*” ödülü

21.04.2018

Yıldız Holding çatısı altında faaliyet gösteren Penta Teknoloji, IBM’in Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’ndeki “En İyi Katma Değerli Dağıtıcı” ödülünün sahibi oldu. Geçtiğimiz yıl ise IBM’in “Dönüşüm ve Büyüme Alanında En İyi Dağıtıcı” ödülüne layık görülen Penta Teknoloji, finansal anlamdaki başarılarına bir yenisini ekledi. 2017 yılını 2,5 milyar TL’lik ciroyla kapattıklarını ve dünyanın önde gelen 40’dan fazla teknoloji markasının Türkiye dağıtıcısı olduklarını belirten Penta Teknoloji Genel Müdürü Mürsel Özçelik, “Başarılı bir 2017 yılının ardından çalışmalarımızın ödüllendirilmesi sorumluluğumuzu ve motivasyonumuzu artırıyor. Güçlü markalarımız, geniş ürün yelpazemiz ve yaygın bayi ağımız var. Süreçlerimizi dijitalleştirmemiz sayesinde kapsamlı, yenilikçi ve entegre hizmetler sunmaya devam ediyoruz.” dedi.

Bilgisayar, yazılım ve donanım ürünleri başta olmak üzere, bilgi teknolojileri ürünlerinin dağıtımını gerçekleştiren Penta Teknoloji, IBM Bölgesel Mükemmellik ödül töreninde Orta Doğu ve Afrika (MEA) Bölgesi’nin “En İyi Katma Değerli Dağıtıcısı” seçildi. Penta, bir önceki yıl aldığı MEA Bölgesi “Dönüşüm ve Büyüme Alanında En İyi Dağıtıcı” ödülüyle birlikte, iki yıl üst üste “Bölgesel Mükemmellik” ödülünün sahibi oldu.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen törende, IBM’in bulunduğu 7 farklı bölgedeki en başarılı iş ortaklarına ödülleri verildi. Son 2 yıldır “Bölgesel Mükemmellik” ödülüne layık görülmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Penta Teknoloji Genel Müdürü Mürsel Özçelik, “Başarılı bir 2017 yılının ardından çalışmalarımızın ödüllendirilmesi sorumluluğumuzu ve motivasyonumuzu artırıyor” dedi.

* IBM Mükemmellik Ödülleri, bağlı oldukları bölgedeki aday gösterilen iş ortaklarına veriliyor.

BİLİŞİM SEKTÖRÜNDE ÖNDE GELEN 16 MARKANIN TEK DİSTRİBÜTÖRÜ

2017 yılını 2,5 milyar TL’lik ciroyla kapatan Penta, dağıtımını üstlendiği ürünlerle hayatın her alanına dokunuyor. Kişisel bilgisayarlardan bilgisayar bileşenlerine, yazıcılardan yazılım ürünleri, sarf malzemeleri, oyun konsolları, veri depolama ve ağ ürünlerine kadar tüm ihtiyaçları karşılıyor.

Bilişim sektöründeki 28 yıllık deneyimiyle Türkiye’nin en köklü teknoloji dağıtıcısı şirketlerinden biri olan Penta, geçtiğimiz yıl bir önceki yıla kıyasla ciro bazında yüzde 35 oranında büyüdü ve yaklaşık 57 milyon TL’lik net kara ulaştı. 4 bin 300 aktif bayisi ile 40’dan fazla küresel ve yerli teknoloji markasının ürünlerinin dağıtımını yapan Penta, bilişim sektörünün önde gelen 16 markasının, 25’ten fazla kategorisinin Türkiye’deki tek dağıtıcısı olarak rakiplerinden ayrılıyor.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ÜÇÜNCÜ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ ŞİRKETİ

Penta, 2017 Bilişim 500 Araştırması satış gelirlerine göre Türkiye’nin en büyük üçüncü bilgi teknolojileri şirketi oldu. Mürsel Özçelik, 11 bin metrekareyi aşan depolama alanıyla ve gelişmiş lojistik hizmetleriyle Türkiye’nin en büyük teknoloji dağıtıcılarından biri olduklarını söyledi. Dijital hizmetleri sayesinde iş ortaklarımıza esnek çözümler sunduklarını ifade eden Özçelik, sektörünün ilk B2B e-ticaret platformu olan Bayinet ile uçtan uca entegrasyon sağladıklarını da sözlerine ekledi.

Penta, sipariş ve teslimat yönetim süreçlerinde Penta Depom ve “10’dan 10’a Sevkiyat”, abonelik uygulamalarında PAY (Penta Abonelik Yönetimi) ile ürünleri piyasaya etkin bir şekilde ulaştırıyor ve iş ortakları için tek noktadan hizmet sağlıyor.

ÖZÇELİK: “TÜRKİYE’NİN GELİŞEN EKONOMİSİ TEKNOLOJİ YATIRIMLARINI ARTIYOR”

Özçelik, “Altyapı, yazılım ve bilişim hizmetlerindeki büyüme gelecek yıllarda artmaya devam edecek. Bu gelişmelerle beraber teknoloji yatırımlarının hız kazandığını görüyoruz. Birçok ülkeyle kıyaslandığında, ülkemizde genç nüfus oranının yüksekliği, teknolojinin yakından takibi konusunda bizim için ayrı bir avantaj.” açıklamasını yaptı.

PENTA TEKNOLOJİ

5 üniversite öğrencisi tarafından 1990 yılında temelleri atılan Penta Teknoloji, bugün en gelişmiş küresel ve yerel teknoloji ürünlerinin dağıtımını hızlı, güvenli ve kusursuz şekilde gerçekleştiren, Türkiye’nin lider katma değerli teknoloji dağıtıcısı şirketlerindendir. Bugün 40’ı aşkın küresel markanın Türkiye dağıtıcılığını yapan Penta, katma değerli dağıtıcı olma yönündeki yatırımları ile öne çıkıyor. 2011 yılında teknoloji dağıtımında önde gelen isimlerden Mersa Sistem ile stratejik ortaklık yaparak Yıldız Holding bünyesine katıldı. 2012 yılı sonunda Mersa Sistem ile Penta Teknoloji adı altında birleşti. Penta Teknoloji bugün, Türkiye’nin 3. büyük bilişim şirketidir. Aktif büyüklüğü ve yatırımları itibariyle Türkiye’nin en büyük halka açık girişim sermayesi şirketi Gözde Girişim, Penta’da yüzde 54,30 paya sahiptir.

Dağıtıcı Olduğumuz Başlıca Teknoloji Markaları

Penta Teknoloji Acer, Adobe, ASUS, Autodesk, Canon, DellEMC, HPE, HP, Huawei, IBM, Intel, Lenovo, Logitech, Microsoft, MSI, OKI, SanDisk, Seagate ve ViewSonic de dâhil olmak üzere, dünyanın önde gelen birçok teknoloji şirketinin ürünlerinin dağıtımını yapmaktadır.

İşbu doküman, hiçbir şekilde sermaye piyasası araçlarının satın alınması için herhangi bir yoldan halka çağrıda bulunulması teşkil etmemekte olup; Menkul Kıymetlerin Türkiye’de halka arzı anlamına gelmemektedir. Menkul Kıymetlerin Türkiye’deki muhtemel halka arzına ilişkin halka arz izahnamesi henüz yayınlanmamış olup söz konusu izahname T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanmamıştır. Türkiye’de halka arz edilecek Menkul Kıymetlere ilişkin yatırım kararları T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 6362 sayılı Kanun ve ilgili sermaye piyasası mevzuatı hükümleri çerçevesinde onaylanan halka arz izahnamesinin yayınlanması ve ilgili izahnamenin yatırımcı tarafından incelenmesini müteakip alınmalıdır.

W 0 (850) 277 0 277 (WhatsApp)